Kunst

FamiliekamerKunstprijs 2017

De Familiekamer Advocaten en Mediators looft op 24 maart 2017 voor de 4e keer de FamiliekamerKunstprijs uit

De kunstprijs wordt sinds 2013 periodiek door het advocatenkantoor uitgereikt aan een kunstenaar die er toe doet. Het idee is geboren vanuit een persoonlijke interesse in kunst en cultuur en met de gedachte dat de culturele wereld die van het bedrijfsleven kan versterken en andersom. De prijs werd twee jaar achtereen door het Cultuurfonds Leiden ondersteund maar staat de laatste jaren op “eigen benen”. Net als vorig jaar wordt de prijs door een tweede Leidse onderneming met een groot cultureel hart ondersteund: Interpulse Automatisering. Beide ondernemingen dragen zo op hun eigen wijze een steentje bij aan het bloeiende Leidse culturele leven.

Genomineerden

De genomineerden voor de kunstprijs 2017 zijn: Sebastiaan Schlicher, Rik Smits, Stephan van den Burg en Rens Krikhaar.

Jury

De jury bestaat vanaf dit jaar uit Sandrine van Noort (curator kunstcollectie LUMC), Nicole Roepers (Conservator actuele kunst Museum De Lakenhal Leiden) en Connie van Driel (hoofd afdeling Subsidies, Documentatie & Ateliers van Stroom Den Haag). De curator is zoals ieder jaar de bekende Leidse kunstenaar Maurice Braspenning. De kunstenaar die de prijs in de wacht sleept kan rekenen op een glimmende wisselbeker, een fijn geldbedrag van € 1.500 en een deskundig geschreven juryrapport. Uit voorgaande jaren is gebleken dat de kunstenaars met dit rapport blijer waren dan met de geldprijs.

Tentoonstelling

De kunstprijs wordt op vrijdag 24 maart 2017 feestelijk uitgereikt, aan de Steenschuur 14 in Leiden. De daarbij behorende tentoonstelling is vanaf die dag op de zondagen (en zaterdag 25 maart) tussen 12.00 en 16.00 vrij toegankelijk en door de weeks op afspraak. Voor meer informatie graag bellen met Manon Renken op telefoonnummer 071-5126050.

Winnaar

Rens Krikhaar is de winnaar van de FamiliekamerKunstprijs 2017! Het juryrapport kunt u hier lezen.