Financieel goed advies bij de scheiding

Spijt van financiële afspraken na een scheiding: het komt heel vaak voor. Recent onderzoek in opdracht van Aegon en de vFAS wijst uit dat maar liefst 40% van de mensen die gescheiden zijn, bij nader inzien liever andere financiële regelingen had getroffen.

Financieel goed advies bij de scheiding

Daarom staat de Dag van de Scheiding dit jaar in het teken van scheiden en financiën. Een goede en adequate begeleiding bij echtscheidingen blijkt immers essentieel om ex-partners een goede start te laten maken ná een scheiding. Goed advies over geldzaken vormt een belangrijk onderdeel.

Dag van de Scheiding 2019

De Nederlandse vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) organiseert sinds 2010 jaarlijks de Dag van de Scheiding. Dit jaar vindt deze dag plaats op vrijdag 13 september. Met de Dag van de Scheiding wil de vFAS landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

Waarom deze dag in september wordt gehouden? Omdat op 15 september 1796 in Nederland de allereerste echtscheiding werd uitgesproken. Sinds 2010 wordt door de vFAS op of rondom deze datum de Dag van de Scheiding georganiseerd.

Gratis advies en scheidingscheck

Op de Dag van de Scheiding openen de vFAS-kantoren in heel Nederland hun deuren om informatie te geven over scheiden. Belangstellenden kunnen dan informatie krijgen over onder andere alimentatie, scheiden met kinderen, boedelverdeling en scheiden met een eigen huis.

Wilt u meer weten over scheiden? Of een gratis scheidingscheck laten uitvoeren? Bezoek dan tijdens de Dag van de Scheiding op 13 september ons kantoor of neem contact op voor het maken van een afspraak.

Over de vFAS

Duizend advocaten in Nederland zijn lid van de vFAS: de vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators. Al deze advocaten hebben drie jaar extra gestudeerd en zijn daarmee specialisten op het gebied van scheiden. Ze zijn niet alleen advocaat, maar bovendien ook erkende mediators. Door hun specialisatieopleidingen en -trainingen hebben onze leden alle juridische kennis én kennis over de emotionele kant van een scheidingsproces in huis, om uw scheiding goed en respectvol af te kunnen wikkelen. Op welke manier u dat ook wilt; via mediation, door overleg met ieder een eigen advocaat, dan wel, indien dit nodig is, door het voeren van een procedure bij de rechtbank. Alle vFAS-leden zijn getraind in het begeleiden van alle soorten scheidingen en houden altijd rekening met de soms heftige emoties die hiermee gepaard gaan.

Bron: verder-online.nl

Meer nieuws