Laura de Baar

Advocaat

Laura heeft net als de andere medewerkers van de Familiekamer gestudeerd aan de Universiteit Leiden. In 2011 behaalde zij een master Internationaal recht waarbij zij een scriptie schreef over het Internationaal verdrag inzake de rechten van het kind. In 2012 heeft zij een master Childhood Studies afgerond aan de Universiteit van Edinburgh. Tijdens haar studie heeft Laura onder meer stage gelopen bij UNHCR Den Haag en tentamentrainingen gegeven aan studenten rechtsgeleerdheid.

Na haar studie is Laura met veel plezier aan de slag gegaan bij de rechtbank Den Haag, team familie. Eerst als stagiaire en daarna als juridisch medewerker. Hier heeft zij met name ervaring op gedaan met de behandeling van zaken over gezag, jeugdbescherming, alimentatie en echtscheidingen met een afwikkeling van het huwelijksvermogensregime. Ook is zij actief geweest bij Jong Rechtbank.

Na een sabbatical is Laura in april 2020 bij de Familiekamer gestart als juridisch medewerker en vanaf maart 2021 is zij gestart met de opleiding tot advocaat. Laura vindt het familie- en jeugdrecht interessant door de combinatie van emoties en financiën. Bij familierechtgeschillen heeft zij aandacht voor de communicatie van partijen en de rol van de kinderen. Zij haalt echter ook veel voldoening uit het goed regelen van de financiële afwikkeling van een echtscheiding of alimentatiegeschil.

In haar vrije tijd staat Laura het liefst in de keuken en sport en leest zij graag.

Back