Home » Mediation Den Haag

“Ons team bestaat uit betrokken specialisten die u professioneel terzijde staan”

Specialisaties

Andere vraag?
Bel 071 – 512 60 50

Mediation Den Haag

Tot de dood ons scheidt, is de intentie van de meeste echtparen. Maar de realiteit is dat tegenwoordig meer dan 1/3 van de huwelijken in Nederland niet door overlijden maar door echtscheiding wordt ontbonden. De beslissing om uit elkaar te gaan wordt meestal niet over een nacht ijs genomen en allerhande twijfels steken de kop op. Doe ik er wel goed aan? Waar kom ik te wonen? Hoe vertellen wij het de kinderen? Wat gebeurt er financieel? In deze onzekere en emotioneel vaak roerige tijden helpen wij jou verder. Hoe? Als adviseur, advocaat of als mediator.

Mediation

Mediation of scheidingsbemiddeling is een vorm van conflictbemiddeling die in Nederland veelvuldig wordt toegepast. Beide echtelieden of scheidende partners moeten daarvoor openstaan en deelname is altijd op vrijwillige basis. De mediator is de procesbegeleider die  beide partijen informeert over hun rechten en plichten in het kader van de echtscheiding (of uiteengaan) en hen begeleidt bij het maken van afspraken.

Ook wordt de nodige juridische informatie verstrekt en is er aanwezige kennis van de financiële en fiscale aspecten. Waar nodig, werken wij samen met financieel deskundigen, zoals een fiscalist, een accountant, een notaris etc.

Tijdens de mediation is er ook aandacht voor de emotionele kant van het uiteengaan.  Een scheiding is nu eenmaal, in elk geval voor de meesten, een proces van rouw.

Kinderen

Indien er kinderen in het spel zijn, wordt er veel aandacht besteed aan de inhoud van het door de wet verplicht gestelde ouderschapsplan. In dat plan moet onder meer komen vast te liggen op welk adres de kinderen geregistreerd worden en hoe de zorgregeling eruit moet komen te zien. De mediator kan daartoe tools aanreiken en voorlichting geven.

Kosten mediation

Een voordeel van mediation is dat de kosten van de scheiding lager uitvallen dan de kosten indien ieder een eigen advocaat inschakelt. De kosten worden immers veelal samen voldaan. Indien een van de echtelieden niet de financiële middelen heeft, kan hiervoor een oplossing worden gevonden. De mediator kan daarover meer vertellen.

Mediation Den Haag

Ons kantoor is vanuit Den Haag goed bereikbaar. Een eerste kennismaking voor de duur van een half uur is kosteloos. Je kunt een afspraak maken via 071-5126050 of via secretariaat@defamiliekamer.nl.