Home » Specialisaties » Personen- en Familierecht » Internationaal privaatrecht

“Ons team bestaat uit betrokken specialisten die jou professioneel terzijde staan”

Specialisaties

Internationaal familierecht / internationale (echt)scheidingen

In de regio’s Zoeterwoude, Leiden en Den Haag wonen, gelet op onder meer werkgevers als Shell, ESA, ESTEC en het EPO, veel (getrouwde) expats. Maar ook veel Nederlanders wonen met hun gezin in het buitenland. Niet zelden gaan deze relaties helaas door zwaar weer en eindigen in een echtscheiding of relatiebreuk. De internationale aspecten van een scheiding kunnen een (extra) complicerende factor vormen in het vaak emotionele en zware proces van uiteengaan.

Zo is de Nederlandse rechter niet altijd bevoegd om over deze kwesties te oordelen. En ook is niet gezegd dat de Nederlandse rechter de gevolgen van de scheiding of uiteengaan naar Nederlands recht mag beoordelen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Nederlands echtpaar dat in het buitenland woont en dat kinderen heeft. Dan is de Nederlandse rechter weliswaar bevoegd om over de echtscheiding te oordelen maar mag deze in beginsel geen beslissingen nemen over de kinderen.

En het komt voor dat buitenlandse echtparen in Nederland wonen en zij ervan uitgaan dat hun eigen buitenlandse recht van toepassing is op de financiële gevolgen in geval van echtscheiding/uiteengaan. Dat is zeker niet altijd het geval. Dat geldt ook voor Nederlandse echtparen in het buitenland. Ook hier geldt dat het Nederlandse recht zeker niet altijd van toepassing is.

Het internationaal privaatrecht bestrijkt deze situaties. Het gaat hierbij om een (oer)woud van regels en regelgeving.

De advocaten van De Familiekamer Advocaten & Mediators hebben de know how om de benodigde deskundige begeleiding te bieden. Dat geldt ook voor begeleiding aan expats. Wij staan hen bij in de Engelse of Franse taal.

Op zoek naar advies over internationaal familierecht?

Wij werken vanuit Zoeterwoude en je kan een afspraak met één van onze advocaten inplannen. Een eerste kennismaking voor de duur van een half uur is kosteloos. Je kan een afspraak maken via 071-5126050 of via secretariaat@defamiliekamer.nl.