Home » Specialisaties » Mediation

“Ons team bestaat uit betrokken specialisten die jou professioneel terzijde staan”

Specialisaties

Mediation

Vol vertrouwen stap je samen het huwelijk in en hoop je dat het nooit tot een echtscheiding komt. Helaas laat de praktijk zien dat meer dan 1/3 van de huwelijken in Nederland strandt. Aan zo’n scheidingsbesluit gaat vaak een lange, verdrietige en stressvolle periode vooraf. Als het besluit is genomen, wat dan? Omdat er zoveel op je afkomt, is het verstandig om deskundige hulp in te schakelen. Ons kantoor kan die hulp bieden als advocaat en adviseur, maar ook als mediator. Wij bieden dit mediationtraject aan op ons kantoor in Zoeterwoude, maar ook op onze spreeklocatie in Leiden.

Wanneer mediation

Mediation of scheidingsbemiddeling is geschikt wanneer beide partners bereid zijn dat traject in te gaan. Als mediator nemen wij geen beslissingen, maar helpen wij jullie om samen tot afspraken te komen. Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. In de rol van mediator streven wij naar een goede samenwerking en directe communicatie en stellen wij ons neutraal op.

Van ons als mediator mag je verder verwachten dat wij de nodige juridische informatie verstrekken en kennis hebben van de financiële en fiscale aspecten van de scheiding. Waar nodig, werken wij samen met financieel deskundigen (denk aan een fiscalist, een accountant etc..). Daarnaast besteden we aandacht aan de relationele en emotionele kant van de scheiding.

Als er kinderen zijn

Wanneer je in goed overleg en duurzaam uit elkaar wilt gaan, is het inschakelen van een advocaat- mediator aan te raden. Zeker wanneer je behalve (ex) partners van elkaar, ook ouders van kinderen bent. Behalve te komen tot goede afspraken die ook daadwerkelijk stand houden na de echtscheiding, wordt bij mediation gestreefd naar het maken van de overstap van gehuwden/partners naar die van ex-partners en samenwerkende ouders.

Kosten

Een ander voordeel van mediation is dat de kosten voor een scheiding met een mediator vaak lager uitvallen dan de kosten van een scheiding met ieder een eigen advocaat. Eén van de redenen hiervoor is dat de mediator samen betaald wordt. Een scheiding via mediation verloopt daarnaast sneller dan een scheiding via advocaten.

Mediation in Zoeterwoude

Wij werken vanuit Zoeterwoude en je kan een afspraak met één van onze mediators inplannen. Een eerste kennismaking voor de duur van een half uur is kosteloos. Je kan een afspraak maken via 071-5126050 of via secretariaat@defamiliekamer.nl.