Home » Mediation Leiden

“Ons team bestaat uit betrokken specialisten die u professioneel terzijde staan”

Specialisaties

Andere vraag?
Bel 071 – 512 60 50

Mediation Leiden

Na een spetterend huwelijksfeest hoop je dat het nooit tot een echtscheiding komt. Daar ga je ook niet vanuit, maar helaas laat de praktijk zien dat meer dan 1/3 van de huwelijken in Nederland strandt. Aan de beslissing om uit elkaar te gaan gaat vaak een langere periode vooraf. Een periode van twijfel, schuldgevoel, verdriet, boosheid. Daarnaast komen de vragen; waar moet ik aan denken, waar sta ik, wat gebeurt er met de kinderen? In deze roerige en emotionele tijd kunnen wij op deskundige wijze een helpende hand bieden. Hoe? Als adviseur, advocaat of als mediator.

Mediation

Mediation of scheidingsbemiddeling is geschikt wanneer beide partners bereid zijn dat traject in te gaan. Als mediator nemen wij geen beslissingen, maar helpen wij jullie om samen tot afspraken te komen. Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. In de rol van mediator streven wij naar een goede samenwerking en directe communicatie en stellen wij ons neutraal op.

Van ons als mediator mag je verder verwachten dat wij de nodige juridische informatie verstrekken en kennis hebben van de financiële en fiscale aspecten van de scheiding. Waar nodig, werken wij samen met financieel deskundigen (denk aan een fiscalist, een accountant etc.). Daarnaast besteden we aandacht aan de relationele en emotionele kant van de scheiding.

Als er kinderen zijn

Wanneer je in goed overleg en duurzaam uit elkaar wilt gaan, is het inschakelen van een advocaat- mediator aan te raden. Zeker wanneer je behalve (ex) partners van elkaar, ook ouders van kinderen bent. Behalve te komen tot goede afspraken die ook daadwerkelijk standhouden na de echtscheiding, wordt bij mediation gestreefd naar het maken van de overstap van gehuwden/partners naar die van ex-partners en samenwerkende ouders.

Kosten

Een ander voordeel van mediation is dat de kosten voor een scheiding met een mediator vaak lager uitvallen dan de kosten van een scheiding met ieder een eigen advocaat. Eén van de redenen hiervoor is dat de mediator samen betaald wordt. Een scheiding via mediation verloopt daarnaast sneller dan een scheiding via advocaten.

Kennismaken?

Wij werken vanuit Zoeterwoude en je kan een afspraak maken met een van onze advocaten.

Kennismaken?

Een eerste kennismaking voor de duur van een half uur is kosteloos. Je kan een afspraak maken via 071-5126050 of via secretariaat@defamiliekamer.nl.