Home » Specialisaties » Personen- en Familierecht » Huwelijkse voorwaarden

“Ons team bestaat uit betrokken specialisten die jou professioneel terzijde staan”

Specialisaties

Huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden (en partnerschapsvoorwaarden) zijn een overeenkomst tussen partners die met elkaar gaan trouwen of met elkaar getrouwd zijn (of een geregistreerd partnerschap met elkaar aangaan / zijn aangegaan). Hierin worden afspraken gemaakt over het vermogen, het inkomen, de gezamenlijke huishouding, en het pensioen. Vaak wordt er ook een rechtskeuze in gemaakt, zodat bij een eventuele scheiding duidelijk is of het Nederlands huwelijksvermogensrecht van toepassing is. Als tegen die tijd in het buitenland wordt gewoond, is dat vaak wel zo praktisch.

Ervaring uitwerking huwelijkse voorwaarden

Wij kunnen over de inhoud van huwelijkse voorwaarden adviseren. Hoewel huwelijkse voorwaarden via de notaris moeten worden gepasseerd, is een advocaat dé juridisch dienstverlener om advies bij in te winnen. Een advocaat weet immers goed welke afspraken later tot discussies kunnen leiden en hoe je deze beter kunt voorkomen.

Meer weten over huwelijkse voorwaarden?

Wij werken vanuit Zoeterwoude en je kan een afspraak met één van onze advocaten inplannen. Een eerste kennismaking voor de duur van een half uur is kosteloos. Je kan een afspraak maken via 071-5126050 of via secretariaat@defamiliekamer.nl.