Home » Specialisaties » Personen- en Familierecht » Voorlopige voorzieningen

“Ons team bestaat uit betrokken specialisten die je professioneel terzijde staan”

Specialisaties

Voorlopige voorzieningen

Maatregelen voor de duur van de echtscheidingsprocedure

Het komt (helaas) met enige regelmaat voor dat echtgenoten voorafgaand of tijdens de echtscheidingsprocedure aan de rechter verzoeken om voorlopige voorzieningen te treffen. Voorlopige voorzieningen zijn tijdelijke ordemaatregelen.

Deze kunnen gaan over de vraag wie van de echtgenoten in de woning mag verblijven met uitsluiting van de andere echtgenoot, een voorlopige contactregeling met de kinderen en een voorlopige kinder- en/of partneralimentatie.

Nadat een dergelijk verzoek is ingediend, volgt meestal binnen 6-8 weken een zitting en een uitspraak. De uitspraak is geldig tot het moment waarop de echtscheiding is uitgesproken en ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.

Samenlevers

Samenlevers kunnen de rechter niet om voorlopige voorzieningen vragen, althans niet via de weg die wettelijk is vastgelegd voor echtparen of geregistreerd partners.

Samenlevers zijn aangewezen op een kort geding indien zij op korte termijn een (voorlopige) beslissing van de rechter wensen. Wij kunnen je adviseren over de mogelijkheden.

Meer weten over voorlopige voorzieningen?

Wij werken vanuit Zoeterwoude en je kan een afspraak met één van onze advocaten en mediators inplannen. Een eerste kennismaking voor de duur van een half uur is kosteloos. Je kan een afspraak maken via 071-5126050 of via secretariaat@defamiliekamer.nl.