Home » Nieuws

“De advocaten van de Familiekamer houden scherp de ontwikkelingen en nieuwsberichten in de gaten. Hiervan maken wij een selectie en een samenvatting om u op de hoogte te houden van het meest relevante nieuws.”

13 mei
2024

Een lot uit de loterij!

Adoptie is vaak een langdurig proces met, bij een adoptie van een Nederlands kind, als afsluiting ervan het indienen van een verzoekschrift bij de rechtbank. De adoptieouders moeten dan aan een aantal voorwaarden voldoen.

11 apr
2024

Partneralimentatie betalen? Nou liever niet..

“Waarom moeten ex-partners nou eigenlijk partneralimentatie betalen? En hoe lang? Is dat niet oneerlijk, als je na twee jaar huwelijk ineens de rest van je jaren iets verschuldigd bent?”

8 feb
2024

Column Leids Nieuwsblad februari

Als stellen bij ons komen is dat meestal een teken dat het huwelijk in zwaar weer zit, maar we horen vaak hoe idyllisch en vol verwachting het destijds begon. Maar welke gevolgen heeft dat precies in Nederland, die start in het buitenland?

2 nov
2023

Indexering alimentatie 2024: 6,2%

Ingevolge artikel 1:402a BW worden de bij rechtelijke uitspraak of bij overeenkomst vastgestelde bedragen voor levensonderhoud (kinder- en/of partneralimentatie) jaarlijks met ingang van 1 januari automatisch met een vastgesteld percentage gewijzigd (geïndexeerd).

12 okt
2023

Column Leids Nieuwsblad oktober

Vandaag is in het Leids Nieuwsblad een column te lezen geschreven door Manon, over de ‘bierbezorgservice’. In deze column wordt de vraag van jongeren behandeld over het recht op alimentatie en de vraag van ouders over hoe lang zij alimentatie voor hun kinderen moeten betalen.

22 sep
2023

Column Leids Nieuwsblad september

Voor het Leids Nieuwsblad van deze week heeft Manon een column geschreven over de vraag “Waarom wil je met me trouwen?”.