Alimentatie en daling van inkomsten door Covid-19

Door maatregelen rond Covid-19 hebben flinke verschuivingen plaatsgehad in de Nederlandse economie. Enkele ondernemingen, zoals webshops, zien hun inkomsten stijgen en supermarkten nemen meer mensen aan voor bezorgdiensten. Vele andere ondernemingen hebben echter te maken met sterke inkomstendalingen. De overheid heeft steunmaatregelen beloofd en banken versoepelen de voorwaarden die zij aan leningen stellen. Toch wordt verwacht dat het aantal corona-gerelateerde faillissementen de komende maanden toe zal nemen.

Bepaalde sectoren zijn al zwaar getroffen of zullen het nog zwaar te verduren krijgen, zoals:

  • de horeca, waaronder hotels, cafés, restaurants en cateringbedrijven;

  • auto- en motorrijscholen;

  • de culturele sector, waaronder theaters, circussen, musea, festivals en beoefenaars van podiumkunsten;

  • sportinstellingen, waaronder fitnesscentra, zwembaden, maneges en de organisatie van grote sportevenementen;

  • persoonlijke verzorging, waaronder kappers, sauna’s en schoonheidsspecialisten;

  • de toerisme- en reissector, waaronder vliegtuigmaatschappijen;

  • de evenementensector.

De economische veranderingen rond Covid-19 kunnen reden zijn om uw verplichting tot het betalen van kinder- of partneralimentatie opnieuw te beoordelen. Een afspraak of rechterlijke uitspraak over alimentatie, kan namelijk worden gewijzigd als deze door een wijziging van omstandigheden niet langer aan de wettelijke maatstaven voldoet. Een daling van inkomsten door een faillissement van uw onderneming, een ontslag of vermindering van werkzaamheden als u zzp-er bent, kan worden aangemerkt als een wijziging van omstandigheden.

Bent u werkzaam in één van de sectoren die sterk wordt getroffen door de maatregelen rond Covid-19? Dan kunnen wij u begeleiden bij het maken van nieuwe afspraken met uw ex-partner over kinder- en partneralimentatie, dan wel bij het starten van een gerechtelijke procedure. Wij staan u graag telefonisch, dan wel via een videogesprek te woord en zijn te bereiken via 071 – 512 60 50 of secretariaat@defamiliekamer.nl. Of vul ons contactformulier in.

Meer nieuws