Home » Familiekamer Kunstprijs 2023

“De Familiekamer Advocaten & Mediators organiseert periodiek de FamiliekamerKunstprijs”

Kunst

Familiekamer Kunstprijs 2023

Ook dit jaar is er met het werk van genomineerde kunstenaars een expositie georganiseerd. Op vrijdag 23 juni 2023 is deze expositie door de directeur van Museum De Lakenhal, Tanja Elstgeest, geopend en de winnaar van de Familiekamer Kunstprijs 2023 bekend gemaakt. De muziek is verzorgd door het trio “la carumbita” van la carumbita de Banda carumba.

De genomineerden voor deze editie van de Kunstprijs zijn Sophie Steengracht, Lotte Wieringa, Marjolein van Haasteren, Hans de Bruijn en Keetje Mans. Kunstenaar Maurice Braspenning is de curator. Meer informatie over de kunstenaars is te vinden op onze nieuwspagina.

Jury

De winnaar is bepaald door een jury, bestaande uit Nicole Roepers, conservator actuele kunst van museum De Lakenhal, Laura Stamps, conservator moderne en hedendaagse kunst van het Kunstmuseum Den Haag en de winnaar van vorig jaar, Ralf Kokke.

Winnaar

De winnaar van de Familiekamer Kunstprijs 2023: Sophie Steengracht. Zij ontving een geldbedrag van € 1.500,- en een deskundig juryrapport.

Expositie

Na de opening op vrijdag 23 juni a.s. wordt de expositie een aantal weekenden opengesteld en door de week op afspraak. In de afgelopen jaren was er grote belangstelling voor de prijsuitreiking en werd de opening in de weken na de uitreiking door veel mensen bezocht. Neem hiervoor contact met ons op.