De zomervakantie staat weer voor de deur

Home » Nieuws » De zomervakantie staat weer voor de deur

“De Familiekamer Advocaten & Mediators organiseert periodiek de FamiliekamerKunstprijs”

De zomervakantie staat weer voor de deur

17 May 2019

Dit nieuwsbericht kan verouderd zijn doordat inmiddels (wets-)wijzigingen hebben plaatsgevonden.

Gezamenlijk ouderlijk gezag met uw ex-partner? Regel de vakantie op tijd!

De zomervakantie komt weer in zicht en dit levert ieder jaar veel vragen op bij gescheiden ouders die het gezamenlijk gezag over hun minderjarige kinderen hebben en op reis willen.

De Familiekamer geeft u de volgende handvatten.

  • Vraag (op tijd) toestemming aan uw ex-partner om te reizen met de kinderen naar het buitenland. Deze toestemming kan uw ex-partner u verlenen door het ‘Formulier toestemming reizen met minderjarigen naar het buitenland’ in te vullen, te ondertekenen en een kopie van zijn of haar paspoort of identiteitsbewijs toe te voegen. Naast het formulier raden wij u aan om ook een uittreksel uit het gezagsregister bij u te dragen. Het formulier is te downloaden via deze link.

Wij kunnen voor u het gezagsregister raadplegen en het uittreksel opvragen.

  • Indien uw ex-partner u geen toestemming verleent om te reizen met uw kinderen naar het buitenland, dan kunt u, via een advocaat, de rechtbank benaderen en deze om vervangende toestemming vragen.

De Familiekamer begeleidt partijen bij conflicten rondom de vakanties. Heeft u informatie, advies of rechtsbijstand nodig over uw vakantie met uw minderjarige kinderen, dan staan wij voor u klaar! U kunt ons bereiken op 071 – 512 60 50.Door: Laurette de Jong

Meer nieuws

Wij zijn u graag van dienst!

Andere vraag?
Bel 071 – 512 60 50