Voorstellen: kunstenares Marjolein van Haasteren

Home » Nieuws » Voorstellen: kunstenares Marjolein van Haasteren

“Ons team bestaat uit betrokken specialisten die u professioneel terzijde staan”

Voorstellen: Marjolein van Haasteren

26 mei 2023

Vandaag wordt kunstenrares Marjolein van Haasteren voorgesteld door curator Maurice Braspenning. Je bent van harte welkom op 23 juni a.s. vanaf 17.00 uur! Prachtige kunst, hapje, drankje en muziek van Banda Carumba. Laat ons weten dat je komt, dan zetten wij een drankje koud.

Opening: 23 juni door Tanja Elstgeest (directeur Museum de Lakenhal)
Jury: Nicole Roepers (Museum De Lakenhal), Laura Stamps (Kunstmuseum Den Haag) en de winnaar van vorig jaar, Ralf Kokke.

——————————————-

De vierde geselecteerde kunstenaar die ik wil voorstellen is Marjolein van Haasteren.
Marjolein heeft haar atelier in de oude ambachtsschool aan de Haagweg in Leiden. Als ik voor haar atelier sta, zijn de ramen en deuren afgeplakt om de kou buiten en de warmte binnen te houden. Niet dat ze niet tegen kou kan. Twee keer in de week zwemt ze in natuurwater. In elk seizoen en in weer en wind.
Haar schilderijen hebben de natuur als onderwerp. Ook een serie natuur fenomenen als donder, bliksem tyfonen.
Het werk heeft een geënsceneerd karakter. Scherpe lijnen en vormen doen denken aan paper-cutouts. Zorgvuldig geënsceneerde vormen, vormen samen een puzzel van een gecomponeerd, dynamisch landschap. Het is natuur maar wel naar de hand gezet door de mens. De kleuren vergroten de aanwezige ruimtelijkheid in het werk.


Meer nieuws

Wij zijn u graag van dienst!

Andere vraag?
Bel 071 – 512 60 50