Manon Renken

Advocaat & Mediator
  • T. +31 (0)71 512 60 50 / +31 (0)6 42 62 40 20
  • E. renken@defamiliekamer.nl
  • LinkedIn profiel

Al tijdens haar studie aan de Universiteit Leiden had Manon een duidelijke voorkeur voor familie- en jeugdrecht. Vanwege de vele familierechtvakken koos ze voor Notarieel recht en werkte ze na haar studie in anderhalf jaar als kandidaat-notaris bij een Haags kantoor op de sectie familierecht. Daarna maakte ze de stap naar de advocatuur en koos ze voor een klein advocatenkantoor in Rotterdam. In 2004 begon Manon bij TeekensKarstens in Leiden, waar zij leiding gaf aan de familierechtsectie. Vanaf 2009 is zij haar eigen kantoor gestart, nu bekend onder de naam de Familiekamer Advocaten & Mediators.

Manon heeft diverse specialisatieopleidingen gevolgd en is lid van de vFAS (vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators), de VCDH (Vereniging Collaborative Divorce Holland) en de VEAN (Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland).

Om op de hoogte en scherp te blijven, neemt zij maandelijks deel aan diverse intervisiegroepen en volgt ze jaarlijks diverse aanvullende opleidingen. Verder levert Manon vakinhoudelijk bijdragen aan juridische uitgaven van de SDU en publiceert ze af en toe een artikel in een vakblad.

Cliënten voelen zich snel op hun gemak bij Manon. Met gevoeligheden die een rol kunnen spelen tijdens familierechtzaken gaat ze tactvol en begripvol om. Juist vanwege emoties en de complexiteit is het van belang rust te creëren, zodat kan worden overzien welke zaken geregeld moeten worden.

Manon houdt van koken, lezen en sporten. Ze woont samen met haar man, beeldend kunstenaar, en heeft twee zonen.

Terug