Home » Onze mensen » Manon Renken

“Ons team bestaat uit betrokken specialisten die u professioneel terzijde staan”

Onze mensen

Manon Renken

Advocaat & Mediator

  • +31 (0)71 512 60 50 / +31 (0)6 42 62 40 20
  • renken@defamiliekamer.nl
  • LinkedIn profiel

Al tijdens haar studie aan de Universiteit Leiden had Manon een duidelijke voorkeur voor familie- en jeugdrecht. Vanwege de vele familierechtvakken koos ze voor de studierichting notarieel recht en werkte ze na haar studie anderhalf jaar als kandidaat-notaris bij een Haags kantoor op de sectie familierecht. Daarna maakte ze de overstap naar de advocatuur en koos ze voor een klein advocatenkantoor in Rotterdam. In 2004 begon Manon bij TeekensKarstens in Leiden, waar zij later leiding gaf aan de familierechtsectie.

In 2009 startte Manon haar eigen kantoor, nu bekend onder de naam de Familiekamer Advocaten & Mediators.

Manon heeft diverse specialisatieopleidingen gevolgd en is lid van de vFAS (vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators), de VCDH (Vereniging Collaborative Divorce Holland) en de VEAN (Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland).

Om op scherp te blijven, neemt zij deel aan intervisiegroepen en volgt ze jaarlijks diverse aanvullende opleidingen en cursussen.

Cliënten voelen zich snel op hun gemak bij Manon. Met gevoeligheden die een rol kunnen spelen tijdens familierechtzaken gaat ze tactvol en begripvol om. Juist in zaken waarin emoties vaak een grote rol spelen, is het zaak om het overzicht te bewaren en rust te creëren, zodat kan worden overzien welke zaken er geregeld moeten worden.

Manon houdt van kunst, koken, lezen, sporten en schrijft sinds kort een maandelijkse column in het Leids Nieuwsblad. Zij woont samen met haar man, die beeldend kunstenaar is, en heeft twee zonen.

Terug