Home » Kunst

“De Familiekamer Advocaten & Mediators organiseert periodiek de Familiekamer Kunstprijs”

Kunst

Familiekamer Kunstprijs 2022

Op vrijdag 17 juni 2022 heeft de Familiekamer Advocaten & Mediators voor de vijfde keer de Familiekamer Kunstprijs uitgereikt.

De kunstprijs wordt sinds 2013 periodiek uitgereikt aan aanstormend talent in de kunstwereld. Het idee is geboren vanuit een persoonlijke interesse in kunst en cultuur en met de gedachte dat de culturele wereld die van het bedrijfsleven kan versterken en andersom.

Genomineerden

De genomineerden voor de kunstprijs 2022 waren: Yael LaroesJorn van LeeuwenEmma van NoortPatricia Nauta en Ralf Kokke.

Hoewel dit jaar voor het eerst geen specifiek thema aan de kunstprijs was gekoppeld, speelden toevallig alle kunstenaars met de relatie tussen het onderwerp van hun kunst en de rest van de wereld.

Vakjury

De vakjury bestond dit jaar uit Nicole Roepers (conservator actuele kunst Museum De Lakenhal Leiden), Connie van Driel (hoofd afdeling Subsidies, Documentatie & Ateliers van Stroom Den Haag) en Laura Stamps (conservator moderne en hedendaagse kunst Kunstmuseum Den Haag).

Winnaar

De kunstenaar die de prijs in de wacht heeft gesleept kon rekenen op een fijn geldbedrag van € 1.500,- en een deskundig geschreven juryrapport.

De winnaar van de Familiekamer Kunstprijs 2022 is Ralf Kokke. Hier kun je het juryrapport lezen, geschreven door Nicole Roepers, Connie van Driel en Laura Stamps.