Home » Kunst » Familiekamer Kunstprijs 2014

“De Familiekamer Advocaten & Mediators organiseert periodiek de FamiliekamerKunstprijs”

Kunst

Familiekamer Kunstprijs 2014

5 kunstenaressen bezetten advocatenkantoor de Familiekamer in Leiden

De Familiekamer Advocaten en Mediators in Leiden heeft voor de 2e keer de Familiekamer Kunstpijs georganiseerd. Daarbij maakten vijf vrouwelijke kunstenaars kans op de prijs door deel te nemen aan de show ‘PRIMA DONNA’.

De scheidingsadvocaten benadrukken op kunstzinnige wijze hetgeen zij in hun praktijken steeds meer waarnemen, namelijk dat de traditionele rolverdeling binnen het huwelijk steeds meer wordt verlaten. De zorg voor kinderen wordt in toenemende mate gelijkwaardiger en ook de financiële onafhankelijkheid staat steeds vaker centraal. Vijf krachtige en sterke kunstenaressen verbeelden dit thema. De show ‘Prima Donna’ is op vrijdag 21 maart 2014 geopend. Eén Prima Donna zal daarbij in het zonnetje worden gezet. Zij zal behalve een enorme beker en eeuwige roem, ook een geldprijs van € 1.500,00 ontvangen. De geldprijs wordt gesteund door het Cultuurfonds Leiden en de jury van de Familiekamer Kunstprijs bestaat uit Meta Knol, directrice van de Lakenhal, Sandrine van Noort, adviseur kunstzaken bij het LUMC, en Manon Renken, scheidingsadvocate bij De Familiekamer.

De deelnemende kunstenaars zijn; Fleur van den BergIrene cecile,Simone de JongEster Tielemans en Lenny Waasdorp en de show wordt gecureerd door kunstenaar en curator Maurice Braspenning.

Er is een opening voor genodigden gehouden op vrijdag 21 maart 2014 en vervolgens was de tentoonstelling elke zondag tot en met 27 april 2014 te bezichtigen zijn voor publiek.