Home » Kunst » Familiekamer Kunstprijs 2017

“De Familiekamer Advocaten & Mediators organiseert periodiek de FamiliekamerKunstprijs”

Kunst

Familiekamer Kunstprijs 2017

De Familiekamer Advocaten & Mediators heeft op 24 maart 2017 voor de 4e keer de Familiekamer Kunstprijs uitgeloofd

De kunstprijs wordt sinds 2013 periodiek door het advocatenkantoor uitgereikt aan aanstormend talent in de kunstwereld. Het idee is geboren vanuit een persoonlijke interesse in kunst en cultuur en met de gedachte dat de culturele wereld die van het bedrijfsleven kan versterken en andersom. De prijs werd twee jaar achtereen door het Cultuurfonds Leiden ondersteund maar staat de laatste jaren op “eigen benen”. Net als in 2016 werd de prijs door een tweede Leidse onderneming met een groot cultureel hart ondersteund: Interpulse Automatisering. Beide ondernemingen dragen zo op hun eigen wijze een steentje bij aan het bloeiende Leidse culturele leven.

Genomineerden

De genomineerden voor de kunstprijs 2017 waren: Sebastiaan SchlicherRik SmitsStephan van den Burg en Rens Krikhaar.

Jury

De jury bestond in 2017 uit Sandrine van Noort (curator kunstcollectie LUMC), Nicole Roepers (Conservator actuele kunst Museum De Lakenhal Leiden) en Connie van Driel (hoofd afdeling Subsidies, Documentatie & Ateliers van Stroom Den Haag). De curator was zoals ieder jaar de bekende Leidse kunstenaar Maurice Braspenning. De kunstenaar die de prijs in de wacht sleept kan rekenen op een glimmende wisselbeker, een fijn geldbedrag van € 1.500 en een deskundig geschreven juryrapport. Uit voorgaande jaren is gebleken dat de kunstenaars met dit rapport blijer waren dan met de geldprijs.

Tentoonstelling

De kunstprijs werd op vrijdag 24 maart 2017 feestelijk uitgereikt, aan de Steenschuur 14 in Leiden. De daarbij behorende tentoonstelling was vanaf die dag toegankelijk.

Winnaar

Rens Krikhaar was de winnaar van de Familiekamer Kunstprijs 2017! Het juryrapport kun je hier lezen.